Over ZOVOC

Zovoc had als volleybalclub zijn eerste glorietijd in de periode 1967-1985. Luc De Vuyst, Jan Van Laere en Eric Maenhout waren toen spelende leden. Er was toen ook een zeer succesvolle damesploeg.

In maart 2004 is Zovoc uit de as herrezen. Dezelfde mensen werden toen aangezocht door een aantal vrienden-spelers die reeds in competitie speelden en een nieuwe uitdaging zochten,  om een nieuwe club op te richten. Zovoc kwam vlot uit de startblokken, na bereidwillige inbreng van nieuwe bestuursleden  (Norbert Willems en Agnes Lippens, Erna Sucaet en Rita D’hoore). Een trainer werd gezocht, voor enkele posities moesten nog enkele spelers worden gezocht …

De competitie ging vlot van start, trainer Jan Vanderplas kon een bezielende input geven en de Zovoc herenploeg werd kampioen in derde provinciale.

De successtory ging van jaar tot jaar verder, in die zin dat twee jaar nadien gepromoveerd werd naar 1e provinciale. De ploeg werd steeds maar versterkt en omwille van de uitbundige kameraadschappelijke sfeer kwamen spelers graag naar Zovoc spelen.

Onder ervaren trainer-coach Dirk Lippens werd de promotie naar 2e divisie afgedwongen na een mooie kampioenstitel.  In 2e divisie eindigde de herenploeg onder Jan Scheir twee maal in de top-3, waarna onder de bekwame leiding van Dries Van Hulle op een schitterende wijze de kampioenstitel in 2e divisie werd afgedwongen  en de promotie naar 1e divisie een feit werd.

Andere hoogtepunten waren verschillende overwinningen in de beker van Oost-Vlaanderen.

Daarnaast werd er ook stevig aan jeugdwerking gedaan. Vooral bij de meisjes werd dit een groot succes. Verschillende bekwame en bezielende trainers hebben hard gewerkt en het ontluikende talent werd in goede banen geleid door gedreven jeugdcoördinatoren en geëngageerde jeugdverantwoordelijken, zodat op dit moment verschillende jeugdploegen en twee damesploegen in competitie zijn; één van de damesploeg kende in 2013-2014 een zeer succesvol seizoen met als bekroning de promotie van 3e naar 2de provinciale. In 2017-2018 is een tweede damesploeg in de senioren competitie (3e provinciale) gestart, met hoofdzakelijk speelsters van de leeftijdscategorie U17 en U19.

 

Zovoc draait als club, omdat heel wat mensen Zovoc genegen zijn en zich belangloos uren inzetten. Als club hebben wij daar een zeer sterke waardering voor.

Zonder die omkadering was Zovoc niet geworden wat de club nu is.

 

Zovoc leeft! 

 

 

Onze Hoofdsponsors

Evenementen

  • 6/10/2018: Dynamo Zovoc BBQ
  • 3/11/2018: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 18/11/2018: Dynamische Zovoc zondag light
  • 9/3/2019: Quiz
  • 10/3/2019: Dynamische Zovoc Zondag
  • 30/3/2019: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 28/4/2019: Dynamo Zovoc Spaghetti