Zovoc Heren pakken eerste puntje

Zondag, 17 september 2017 om 15u 15; Landing van de Kalksestrijders in de sportarena Den Boer te Zomergem.  De Kalkse geallieerden maken zich klaar voor een furieuze strijd tegen de Democratische Republiek Zovoc.

Bij aanvang van de reserve wedstrijd wordt meteen duidelijk dat geen van beide commando-eenheden zich zomaar gewonnen zal geven. Helaas, voor het thuisfront, wordt de eerste slag beslist met een 2-1 uitslag voor de geallieerden. Onder leiding van nieuwe coach Frank Van Hove, kolonel Paul Haers en opperbevelhebber Norbert Willems, stoomt Zovoc zich gereed voor, wat twee en een half uur later, een helse 5-setter bleek te zijn. Set 1 werd direct een dubbeltje op zijn kant in het voordeel van de Kalkenaren (23-25). De diesel van Zovoc en de linker schouder van Tim Maenhout blijken nog niet volledig opgewarmd te zijn. Zo ook moest Zovoc het onderspit delven in de tweede set (18-25). Met een povere 2-0 op het bord en merkbaar dalende spelkwaliteit overweegt coach Frank Van Hove een paar wissels. Met vernieuwde artillerie begint, het bijna verslagen, zovoc aan de 3de set. De Kalkseruiters zijn niet opgewassen tegen de nieuwe oorlogsstrategie van Zomergemnaren. Met het ijzeren gordijn (Thomas Dermout) dat vooraan het net een blok voorziet, worden de meeste kanonschoten  van kalken omgevormd tot punten van zomergem. Met 25 tegen 14 wint de thuisploeg een overtuigende 3de set. In de 4de set woedt een hevige oorlog. De ‘licht’ geagiteerde spelers van Kalken kunnen het maar niet vinden met de Gestapo-fluiteenheid die de wedstrijd in goede banen moet doen verlopen. Sommige spelers van de Kalkse-divisie dreigen zelfs met kaarten te worden belaagd. De Kalkenaren kunnen hun frustraties niet ombuigen naar beter spelkwaliteit zodanig dat, het immer professionele, Zomergem met de 4de set gaat lopen (25-23). Terwijl het in de Zomergemse binnenstad reeds begint te schemeren moet de 5de en beslissende set nog reeds gespeeld worden. Van de schemering buiten is niets te merken want de zovoc-arena is zojuist ingericht met nieuwe lampen. -Dit ter info voor de supporters die iets eigenaardigs opmerkten in de zaal, maar het niet direct konden plaatsen.- Het ervaren Kalken houdt meteen een ferme voorsprong in de tiebreak. Van 0-4, naar 3-6, naar 4-8, naar 5-10. Deze reeks van dubbele punten valt de Zomergemnaren zwaar. In een laatste stuiptrekking weet het jonge Zomergem zich even te verweren. Helaas het kwaad was reeds geschied en wedstrijd eindigde met 9-15. De geallieerden konden tevreden huiswaarts varen.

Ondanks de nederlaag mogen we een positieve conclusie noteren: De muur staat er nog en achter de muur staat meer dan ooit een echte ploeg. (Quote: Kolonel Paul)

We zijn benieuwd welke oorlog er in de terugronde, op Kalken, zal uitbarsten.

Onze Hoofdsponsors

Evenementen

  • 6/10/2018: Dynamo Zovoc BBQ
  • 3/11/2018: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 18/11/2018: Dynamische Zovoc zondag light
  • 9/3/2019: Quiz
  • 10/3/2019: Dynamische Zovoc Zondag
  • 30/3/2019: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 28/4/2019: Dynamo Zovoc Spaghetti