De Zovoc heren starten met knappe uitzege

JARTAZI DENDERHOUTEM B – Dynamo ZOVOC LIEVEGEM-DRONGEN

 

Uitslag : Gewonnen met 1-3 : 25/22, 25/27, 24/26, 21/25

Reserven : Verloren met 2-1 : 25/20, 25/17, 13/15

Klik op lees meer voor het verslag

 

Coach : Tim Maenhout

Hoofdploeg : Frederik Morel, Bashar Elmasry, Miel De Henau, Kasper De Craene, Lander De Guesquiere, Thomas Dermout en Bart Vanderborght

Invallers : Yithro van Os, Brecht Carlier, Arne Verduyn

Bank : Dimitri Gabriël, Jesse Vanhollebeke, Amin Kashani

 

Op zaterdag 29 september trok Dynamo Zovoc naar Denderhoutem voor zijn eerste competitiematch dit seizoen. Het seizoen is op dat moment reeds enkele weken bezig en de meeste ploegen, waaronder Jartazi Denderhoutem, hebben er reeds 2 matchen opzitten. De herenploeg van Dynamo Zovoc is een samenraapsel van spelers uit verschillende ploegen van verschillende niveau’s, waaronder Zovoc Zomergem en dynamo Drongen, de twee ploegen die besloten een fusie te vormen om zo samen een nieuw avontuur aan te gaan in tweede provinciale, onder de naam Dynamo Zovoc. Omwille van deze omstandigheden waren de verwachtingen van deze eerste competitiematch enerzijds getemperd, maar was de motivatie om Dynamo Zovoc op de kaart te zetten anderzijds torenhoog.

Leander Buzeyn in Tanzania

Eens in de sporthal van Denderhoutem aangekomen, werd ook het thuisvoordeel snel duidelijk; namelijk een eerder laag plafond en beperkte ruimte achter de achterlijn. Voor deze eerste competitiematch konden we echter op ons volledige arsenaal aan spelers, zijnde 13 stuks (Leander Buzeyn, die de eerste competitiehelft in Tanzania zit, buiten beschouwing gelaten), rekenen. Na een aarzelende start in de vorm van een met 2-1 (25/20, 25/17, 13/15) verloren reservewedstrijd, werd de match aangevangen met volgende spelers: Frederik Morel en Bashar Elmasry als receptie-hoek, Miel De Henau en Kasper De Craene als midden, Lander De Guesquiere als opposite, Thomas Dermout als spelverdeler en Bart Vanderborght als libero. In de eerste set werd al snel een kloof van 6 punten geslagen door Dynamo Zovoc. Deze kloof werd echter systematisch door de thuisploeg gedicht, omwille van slordigheden van onze kant. De eerste set eindigde dan ook alsnog in het voordeel van Denderhoutem met 25/22.

Achtervolgen!

Zowel in de tweede als de derde set werd Dynamo Zovoc op achtervolgen aangewezen. In beide sets kwamen we namelijk een drietal punten achter te liggen; opnieuw eerder omwille van slordigheden van onze kant, dan van de druk die Jartazi zette. Het geloof om deze achterstand alsnog om te buigen in setwinst bleef dan ook behouden en deze sets draaiden uit in waar vechtvolleybal, waarbij onder andere stevige aanvallen van Lander en Bashar, forse uithalen van Miel door het midden, sterk verdedigend werk van Frederik, een slimme spelverdeling van Thomas en perfecte recepties van Bart, ervoor zorgden dat de hele ploeg zijn steentje bijdroeg tot setwinst in voor Dynamo Zovoc in set 2 (25/27) en set 3 (24/26). Een kortsluiting van onze kant in het begin vierde set zette ons echter weer even met beide voeten op de grond en zorgde ervoor dat we weer een achterstand van een viertal punten dienden in te halen. Deze achterstand werd echter snel uitgewist met behulp van een dominante opslagreeks van Kasper. Deze zoveelste terugkeer van Dynamo Zovoc leidde tot het mentaal kraken van Denderhoutem en met sterk volleybal van onze kant werd op die manier een voorsprong van 7 punten uitgebouwd. Naar het einde van de set toe leverde ‘de druk om het af te maken’ Denderhoutem nog enkele punten op, maar uiteindelijk werd de set en dus ook de match toch gewonnen door Dynamo Zovoc met 21/25.

Hecht team

 

Zo won het nieuw samengestelde Dynamo Zovoc meteen zijn eerste competitiematch en won daardoor ook trainer Tim Maenhout zijn eerste match als trainer. De conclusie van deze eerste competitieoverwinning is dan ook dat Tim er na twee maanden voorbereiding, met, naast de trainingen en oefenmatchen, ook teambuilding activiteiten, in geslaagd is om van een hoop spelers met de nodige individuele capaciteiten ook een hecht team te maken. Na opnieuw enkele weken zonder match wacht zaterdag 20 oktober een nieuwe uitdaging in de vorm van de bekermatch tegen eerste provincialer Gimm-e Waasland Kruibeke en vervolgens de volgende competitiematch op zondag 28 oktober tegen Caruur Volley Gent.

 

Onze Hoofdsponsors

Evenementen

  • 6/10/2018: Dynamo Zovoc BBQ
  • 3/11/2018: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 18/11/2018: Dynamische Zovoc zondag light
  • 9/3/2019: Quiz
  • 10/3/2019: Dynamische Zovoc Zondag
  • 30/3/2019: Dynamische Zovoc Zaterdag
  • 28/4/2019: Dynamo Zovoc Spaghetti